Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij zijn Raphael en Brigitte en wonen samen met onze honden in het mooie Belgische Genk in Limburg aan het water.

Jaren geleden ben ik (Brigitte) al actief geweest als hobby fokker. Toen was dat weliswaar met een ander ras. Namelijk de prachtige Schotse Collie.

Hier hebben we de passie in gestoken.
Samen met mijn dochter hebben we de nodige tentoonstellingen bezocht en ook mooie titels behaald.

Ik ben naar Crufts geweest. Dé tenstoonstelling die iedere liefhebber meegemaakt moet hebben.
Het was een enorme beleving.

Tijdens die reis heb ik ook nodige Engelse fokkers bezocht om te zien wat ik wilde en wat ik ook zeker niet wilde.Onze kennel naam noemde Sacrafice Collies.

Vanaf 2004 zijn wij de nodige jaren zonder honden geweest door omstandigheden.
Echter in 2013 is de microbe weer beginnen broeden en toen hebben mijn partner en ik besloten voor een heel ander ras te gaan.

We kozen voor een prachtige zwarte labrador die we de naam Sem hebben gegeven.
We kochten hem bij een hele goede fokker in Nederland.

Zijn karakter is super en een heel lieve hond. Hij is echt de oogappel van Raphael.
Ze gaan samen zwemmen in het kanaal en als we gaan wandelen en er is een grote modderplas mag je zeker zijn dat Sem hem gezien heeft.

Sem is een echte werker. Altijd even vrolijk en blij.
Hij zorgt er dus ook voor dat onze dames heel veilig kunnen rond huppelen hier want waken doet hij als de beste.

Maar ik zelf miste het ’groomen’ en borstelen als ook de gratie.
Sem was mij ook te sterk om mee te werken. En ook het hobbyfokken en de gezelligheid van een nestje werken met pups als ook de spanning van de juiste partner zoeken voor je dametje.

Op dat ogenblik zijn we verder gaan zoeken. Een ding was duidelijk we wilden een hond die met onze Sem goed kon spelen. Die rustig maar als ook goed kon werken en minder sterk was . En een ras dat liefst zo min mogelijk haren verliest.

En in onze zoektocht zijn wij helemaal verliefd geworden op de doodles bij onze collega fokker Labradoodlemanie. We kwamen daar binnen en daar liepen 6 dames lekker vrolijk rond te dartelen zonder gegrom en geblaf, geen geur en geen haren. En toen waren we helemaal verkocht.

Daar hebben we dan ook onze eerste 2 dames gekocht .

Nadat we onze eerste dame gekocht hadden zijn we ook gaan nadenken over een nieuwe kennelnaam. En zo zijn we aan de mooie kennelnaam Day Dream Doodles gekomen een droom voor ons beiden die is uitgekomen.

We zijn een kleine fokker die enkel fokt volgens de strenge regels van het WALA en de ALAA. Onze dames leven bij ons in huis, gaan met ons mee op vakantie kortom horen gewoon bij ons gezin. We zijn ook al een paar keer gast gezin geweest waardoor de ervaring uit het verleden weer direct was terug gekomen.

Wij fokken niet op kleur maar gezondheid, karakter en onderhoudsvriendelijke vachten. Dat is voor ons het allerbelangrijkste en nemen ook geen reservaties aan die van gezinnen die enkel een bepaalde kleur willen. Tenslotte zijn het toverballen en ga geen pup verkopen met een bepaalde kleur waarvan ik later weet dat de  mogelijk vervaagt. Wij willen de juiste pup bij het juiste gezin brengen dat is ons doel. Daarom werken we ook nauw samen met een gedragstherapeut die ons hierin bij staat.

Omdat onze kleindochter Emmalyn geregeld over de vloer komt zijn de pups ook gewend aan kleine kinderen. En zo is onze kleine kennel begonnen.

Met vriendelijke groet,